Regionen

Älg
Familj

Jönköping ligger mitt i södra Sverige, i centrum mellan Skandinaviens tre huvudstäder - Stockholm, Oslo och Köpenhamn.

Jönköpings läge i Småland erbjuder en rad möjligheter för olika fritidsaktiviteter som lätt nås via utmärkta väg- och järnvägsförbindelser. Jönköping är en knutpunkt centralt i södra Sveriges motorvägsnät mittemellan Göteborg och Västervik på riksväg 40 och halvvägs mellan Stockholm och Köpenhamn på E4:an. Tack vare det har Jönköping under många år varit en viktig destination för utländska researrangörer som samordnar rundresor i hela Småland, Sverige och Skandinavien från detta centrala läge.

Jönköping är i sig välkänt av turister för de vackra omgivningarna vid stranden av Vättern, Sveriges andra största sjö. Med en sandstrand som går genom Jönköping, anses det vara en väldigt vacker stad. Vättern är också känd för sitt fiske, som försörjer många människor även i närliggande distrikt. Turister och fiskare är fria att fiska i sjön så länge de inte använder nät.

Jönköpings strategiska läge gör regionen ledande inom logistik, kommunikation och transport. Flera stora internationella koncerner och företag är baserade i regionen som tex Husqvarna, SAAB, KABE, SAPA, Kinnarps, IKEA, Fagerhults, THULE, Trioplast, ITAB och ANSA.